Ilūkstē plānots būvēt bāzi valsts aizsardzības mācības vajadzībām

Sabiedrība
LETA 13:57, 16.10.2022 0

Ilūkstē plānots būvēt daudzfunkcionālu mācību bāzi valsts aizsardzības mācības (VAM) vajadzībām un Jaunsardzes audzēkņu apmācībai.

 
Foto: sargs.lv

Ņemot vērā, ka VAM ieviešana saistīta ar virzību uz visaptverošu aizsardzības sistēmu, Aizsardzības ministrija ir pieņēmusi lēmumu atbalstīt Ilūkstes Raiņa vidusskolas, Jaunsargu centra jaunsargu un Augšdaugavas novada pašvaldības iniciatīvu par daudzfunkcionālas mācību bāzes izveidi, tādējādi Ilūkstes Raiņa vidusskolā izveidojot VAM un Jaunsardzes vajadzībām nepieciešamo infrastruktūru.

Augšdaugavas novada pašvaldība plāno īstenot projektu un lūdza Aizsardzības ministrijas finansiālu atbalstu projekta realizēšanai.

Daudzfunkcionālā mācību bāze ir nepieciešama, lai organizētu un īstenotu VAM un Jaunsardzes dienas nodarbības, kvalitatīvas nometnes un sacensības Augšdaugavas novadā un Latgalē. Tā darbotos par atbalsta punktu apmācībām reģionā.

Īstenojot projektu, ir paredzēts veikt telpu remontu un pamatlīdzekļu iegādi, kā arī ierīkot klinšu kāpšanas sienu.

Daudzfunkcionālā mācību bāze atradīsies Augšdaugavas novada pašvaldībai piederošajā nekustamajā īpašumā Stadiona ielā 1.

Projekta kopējās izmaksas ir 61 071 eiro.

Lai izveidotu daudzfunkcionālu mācību bāzi, Aizsardzības ministrijas plāno piešķirt pašvaldībai finansējumu 52 834 eiro apmērā. Tam gan nepieciešams valdības akcepts.

Līdz 2024.gadam VAM ir obligāti piedāvājamās izvēles priekšmets vispārējā vidējā izglītības standartā, savukārt no 2024.gada VAM būs viens no obligātajiem priekšmetiem vidējā izglītības saturā, līdzīgi kā matemātika vai latviešu valoda.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Lasiet arī

Pasaule Dānija plāno iesaukt armijā arī sievietes un pagarināt dienesta laiku

Dānija plāno palielināt jauniešu skaitu obligātajā karadienestā, iesaucot armijā arī sievietes un pagarinot dienesta laiku abiem dzimumiem no četriem mēnešiem līdz 11 mēnešiem, trešdien paziņoja premjerministre Mete Frederiksena.

Pasaule Puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu

Aptuveni puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu, liecina jauna aptauja.

Sabiedrība Virtuālais traumu simulators palīdzēs apmācīt militāros ārstus (+VIDEO)

Tas kļuva par pirmo Latvijas uzņēmuma vadīto konsorciju, kurš pieteicies Eiropas Aizsardzības fonda programmas grantam.

Sabiedrība Arī nākamajos VAD iesaukumos varētu rīkot obligāto atlasi

Pastāv liela iespējamība, ka arī nākamajos valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumos būs nepieciešams rīkot obligāto atlasi pēc nejaušības principa, atzina aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).