• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Naktī Latvijā bagātīgi snigs un nedaudz puteņos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:38, 01.12.2021


Naktī uz ceturtdienu Latvijā no dienvidrietumiem sāksies ilgstoša snigšana, daudzviet snigs stipri, prognozē sinoptiķi.


Foto: LETA

Austrumu, dienvidaustrumu vējam brāzmās pastiprinoties līdz 8-13 metriem sekundē, gaidāms arī neliels putenis, bet Rīgas līča Kurzemes piekrastē sāks puteņot spēcīgi - no rīta gaidāmas vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra būs -2..-7 grādi, vietām Latgalē un Vidzemē -8..-11 grādi. No dienvidrietumiem gaisa temperatūra sāks paaugstināties, rīta stundās Liepājas pusē sniegu nomainīs slapjš sniegs un lietus.

Ceturtdien jau lielā valsts daļā sniegs pāries slapjā sniegā un lietū. Vējš iegriezīsies no dienvidiem, Ziemeļlatvijā saglabāsies austrumu vējš, tas pūtīs lēni līdz mēreni stipri. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 0..+4 grādiem, vien Vidzemes ziemeļos tā saglabāsies pāris grādus zem nulles.

Rīgā no nakts vidus gaidāms sniegputenis, dienas gaitā to nomainīs slapjš sniegs un neliels lietus. Nakts izskaņā austrumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 12 metriem sekundē, dienā gaidāms lēnāks dienvidvējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies no -5 grādiem nakts sākumā līdz +2 grādiem pēcpusdienā.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis gan dzelteno, gan oranžo brīdinājumu par stipru snigšanu, kas būs spēkā no trešdienas vakara līdz ceturtdienas pēcpusdienai. Brīdinājumā teikts, ka naktī valsts teritoriju no dienvidrietumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, kas nesīs ilgstošu snigšanu. Nakts laikā daudzviet sniega segas biezums palielināsies par 5-9 centimetriem, bet 2.decembrī dienas laikā par vēl 5-9 centimetriem.

Latvijas rietumu un vietām arī centrālajos rajonos snigs stiprāk un no nakts otrās puses līdz agrai pēcpusdienai sniega segas pieaugums būs sasniedzis 10-14 centimetru, minēts brīdinājumā. Vējš nakts otrajā pusē un no rīta būs nedaudz brāzmains, tādēļ gaidāma arī putināšana, kas var veidot nelielus sniega sanesumus. Redzamība snigšanas laikā būs pasliktināta, vietām iespējama neliela apledojuma veidošanās. Snigšana Latvijā mitēsies vien piektdienas pēcpusdienā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Piektdienas naktī gaidāms sals, dienā - snigšana

Nakts uz piektdienu Latvijā būs auksta un sausa, bet dienā daudzviet - tai skaitā galvaspilsētā - spēcīgi snigs, prognozē sinoptiķi.