Ropažu novadā nav vienprātības par tā nosaukumu. Kādi ir varianti?

Sabiedrība
LETA 14:48, 27.10.2021 0

Ropažu novada iedzīvotāji nav pauduši vienprātīgu nostāju par novada nosaukumu, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija par iedzīvotāju aptauju.

 
Foto: LETA

Kopumā par derīgām esot atzītas 1210 anketas, kas iesniegtas gan klātienē, gan elektroniski.

598 iedzīvotāji, jeb 49%, uz jautājumu "Vai jūs apmierina esošais - Ropažu novada nosaukums?" atbildējuši ar "nē", savukārt 570, jeb 48% iesniegtajās anketās norādīta atbilde "jā".

Starp tiem iedzīvotājiem, kas aptaujā izteica neapmierinātību ar esošo novada nosaukumu un atbildēja uz jautājumu, kādam viņuprāt vajadzētu būt novada nosaukumam, 37% atzīmējuši atbildi "Stopiņu novads", 27% norāda, ka tas varētu būt "Ulbrokas novads", savukārt 12% izvēlējušies atbildi "Garkalnes novads".

Tikpat daudz - 12%, norādījuši atbildi "Cits", bet 2% dalībnieku norāda, ka novada nosaukumam būtu jābūt "Vangažu novads".

Katrs desmitais aptaujas dalībnieks neesot norādījis vai nu nevienu no piedāvātajiem novada nosaukumiem, vai arī norādījuši vairākas atbildes.

Aptaujā varēja piedalīties ikviens Ropažu novadā deklarēts iedzīvotājs, kurš ir sasniedzis 16 gadu vecumu, kā arī ikviens iedzīvotājs, kuram novadā pieder nekustamais īpašums vai uzņēmums.

Vispopulārākā izvēle dalībai aptaujā bija to darīt elektroniski, iniciatīvu platformas "Manabalss" portālā "lemejs.lv", autorizējoties ar drošu autentifikāciju - tā darījuši 88% jeb 1070 aptaujas dalībnieku.

Aptaujas norises vietās klātienē tika iesniegtas 140 anketas.

Savukārt Jaunās konservatīvās partijas Ropažu nodaļas vadītājs Raitis Bukovskis, izplatīja informāciju, kurā pauž bažas par novada domes vēlmi mainīt Ropažu novada nosaukumu.

Viņš norādīja, ka dome saņēmusi daudzas sūdzības par iedzīvotāju aptauju, piemēram, anketas struktūra un jautājumi bijuši izveidoti tendenciozi un aptaujas dalībniekus maldinoši.

Elektroniskajā balsošanā aptaujas norisē esot konstatētas kļūdas, aptaujas nolikumā neesot definēti kritēriji pēc kuriem tiks noteikti aptaujas rezultāti. Tas savukārt pavēršot iespēju plašai datu interpretācijai

Bukovskis norāda, ka klātienē aptaujā nobalsojuši 150 iedzīvotāji, bet elektroniski, 2998, bet pašvaldība ziņojot tikai par 1200 derīgiem balsojumiem.

"Ir pamatotas aizdomas, ka aptaujas organizatori ir nozaguši godīgu un atklātu balsojumu," bilst Bukovskis.

Pēc viņa paustā Ropažu novadā oficiāli reģistrēti vairāk nekā 32 000 iedzīvotāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Sabiedrība Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā

Ādažu novadā mainīs vai piešķirs adreses 37 objektiem Gaujas ciemā, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Lasiet arī

Pasaule Makrons aicina Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien aicināja Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu cieši sadarboties ar Eiropu saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un pieņemt godīgus globālās tirdzniecības noteikumus.

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.