• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts prezidents Egils Levits inficējies ar Covid-19

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:05, 14.10.2021


Neskatoties uz pilnu vakcinācijas kursu, Valsts prezidents Egils Levits inficējies ar Covid-19, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) informācija.


Foto: LETA

Atsaucoties uz Valsts prezidenta kancelejas (VPK) vadītāja Andra Teikmaņa pausto, LTV norādīja, ka Levitam saslimšanas simptomi ir nelieli un Valsts prezidents kopumā jūtas labi.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja VPK, 13.oktobra vakarā, atgriežoties no darba vizītes Zviedrijā, Latvijas Valsts prezidents ir veicis Covid-19 eksprestestu, kas izrādījās pozitīvs. Šodien Levitam tika veikts arī PCR tests, kas apliecināja inficēšanos ar Covid-19.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto informāciju, epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā tiek apzinātas visas personas, ar kurām inficētajam bijis kontakts divas dienas pirms simptomu parādīšanās, savukārt gadījumā, ja sasirgušajam nav Covid-19 simptomu, tad apzināšanu veic no pēdējā kontakta. Pēc šī procesa nākamā diena skaitās kā pirmā karantīnas diena.

Kā liecina valsts pirmās personas šīs nedēļas darba kārtība, Levits šonedēļ strādāja ar padomniekiem, kā arī devās uz Zviedriju, kur apmeklēja Malmes Starptautisko holokausta atceres un antisemītisma apkarošas forumu. Vizītes laikā Zviedrijā Levits kopā ar citu valstu līderiem tikās ar Zviedrijas premjerministru Stēfanu Levēnu.

Valsts pirmā persona arīdzan tikās ar Želko Komšiču, kurš Bosnijas un Hercogovinas trio prezidentūrā pārstāv Horvātiju, kā arī ar bosniešu musulmaņu pārstāvi Šefiku Džaferoviču. Tāpat Levits apmeklēja Raūla Vallenberga Cilvēktiesību un humanitāro institūtu.

Levits kā viens no pirmajiem ārpus medicīnas darbinieku loka kopā ar citām valsts amatpersonām un bijušajiem Valsts prezidentiem vakcīnas pirmo devu saņēma februāra vidū, potējoties ar "AstraZeneca" vakcīnu. Vakcinācijas procesu viņš noslēdza aprīļa beigās.

Toreiz vakcinēto vidū bija arī eksprezidents Valdis Zatlers. Arī viņš, neskatoties uz pilna vakcinācijas kursa iziešanu, septembra beigās inficējās ar Covid-19.

Valdībā jau ilgstoši norit diskusijas par papildu vakcīnas devas nepieciešamību personām, kas iepriekš noslēgušas pilnu vakcīnas kursu. Valdība vienojās, ka no oktobra sākuma sāksies balstvakcinācija pret Covid-19 iedzīvotājiem virs 65 gadu vecuma.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš skaidroja, ka vakcinācija pret Covid-19 ar papildu devu tiek rekomendēta personām, kas vecākas par 65 gadiem, pieaugušajiem sociālās aprūpes centru un pansionātu klientiem. Balstvakcināciju varēs veikt tad, kad būs pagājuši seši mēneši pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība LU tomēr būs sešas fakultātes sākotnēji iecerēto piecu vietā

Latvijas Universitātes (LU) Padome atbalstīja rektora Gundara Bērziņa priekšlikumu piecu fakultāšu vietā veidot sešas, sākotnēji iecerēto Medicīnas, dabaszinātņu, matemātikas un datorikas fakultāti sadalot Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē un Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātē.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodots Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona jumts

Ju vēstīts, ka 2022.gada sākumā vēja brāzmas atplēsa daļu jumta virskārtas Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljonam. Tāpēc paviljons tika slēgts, savukārt visiem tur esošajiem tirgotājiem tika piedāvātas tirdzniecības vietas citos Centrāltirgus paviljonos un āra teritorijā.

Sabiedrība Rinkēvičs lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis krājobligācijās

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pagājušajā gadā lielāko daļu savu uzkrājumu - teju 300 000 eiro - ieguldījis krājobligācijās, liecina viņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.

Sabiedrība Latvijas Jūras spēki uzkrāj pieredzi operācijās pret teroristiem (+VIDEO)

Pēc Ministru kabineta apstiprinājuma par lēmumprojekta pieņemšanu lems Saeima.

Lasiet arī

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Profesors: Masveida masku nēsāšana šobrīd nav nepieciešama

Masveida masku nēsāšana, lai pasargātu sevi un apkārtējos no inficēšanās ar Covid-19, šobrīd nav nepieciešama, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Veselība Pieaug mirstība no Covid-19

Pagājušajā nedēļā stacionēti 226 Covid-19 pacienti. Riska grupu pacienti aicināti vakcinēties.

Sabiedrība Infektologs nākamo Covid-19 vilni sagaida pēc pāris mēnešiem

Nākamo Covid-19 izplatības vilni Latvijā var gaidīt pēc pāris mēnešiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja infektologs Uga Dumpis.