• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"Latvijai un Ventspilij" vērtēs iespējas Lemberga virzīšanai uz mēra amatu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:11, 06.06.2021


Ventspils domes vēlēšanās vairākumu ieguvusī partija "Latvijai un Ventspilij" konsultēsies ar juristiem un vērtēs iespējas pilsētas mēra amatam atkārtoti virzīt pašlaik apcietinājumā esošo Aivaru Lembergu, aģentūrai LETA teica partijas pārstāvis Guntis Blumbergs.


Foto: LETA

Blumbergs atzina, ka divu vietu zaudējums domē, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām, ir liels kritums, taču, ņemot vērā, kāda kampaņa pret partiju esot veikta pirms vēlēšanām un to, ka partijas līderis Lembergs tika apcietināts, saņemto balsu skaits varējis samazināties vēl vairāk.

Blumberga vērtējumā, vērtējot visus apstākļus, šis rezultāts esot uzvara. Tagad esot jāsanāk kopā, jāizvērtē rezultāti un jāstrādā tālāk.

Viņš tomēr nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai mēra amatam tiks virzīts apcietinātais Lembergs, jo tas esot jāvērtē juristiem. Taču Lembergs līdz vēlēšanām bija partijas virzītais mēra amata kandidāts un tāds viņš ir joprojām, uzsvēra Blumbergs.

Viņa ieskatā, politiķiem ir nopietni jāpadomā par to, kādēļ vēlēšanās ir tik zema vēlētāju aktivitāte.

Kā ziņots, apcietinātā Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij" pašvaldību vēlēšanās spējusi saglabāt balsu vairākumu Ventspilī, taču nākamajā domes sasaukumā tā strādās šaurākā lokā, vēlēšanu rezultātā iegūstot septiņus deputātu mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

No šīs partijas saraksta domē ievēlēti Lembergs, Jānis Vītoliņš, Didzis Ošenieks, Blumbergs, Kristīne Lemberga, Igeta Gredzena un Andris Grigalis.

"Latvijas attīstībai" Ventspils domē pārstāvēs Edgars Čeporjus un Normunds Pūpols, "Jaunās vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības kopīgo sarakstu - Ģirts Valdis Kristovskis un Dace Korna, Jauno konservatīvo partiju - Bruno Jurševics, bet Nacionālo apvienību - Kārlis Vočtavs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas pašvaldība novērtēs savu īpašumu piemērotību patvērumu iekārtošanai

Rīgas pašvaldība plāno novērtēt visu pašvaldības īpašumu piemērotību īslaicīgu patvērumu labiekārtošanai līdz šī gada beigām, trešdien medijiem sacīja Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.

Sabiedrība Čakšas ienākumi pērn palielinājušies par 71 439 eiro

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pērn guvusi ienākumus 112 503 eiro apmērā, kas ir par 71 439 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, kad viņa pamatā strādāja par Saeimas deputāti, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Tiesu ekspertīžu iestāžu reformu piedāvā atlikt vai vispār apturēt

Tieslietu ministrija (TM) piedāvā tiesu ekspertīžu iestāžu reformu atlikt līdz 2027.gada beigām vai apturēt to vispār, jo atbildīgās ministrijas nespēj vienoties par risinājumiem, attiecīgi 2024.gadā neizdosies iekļauties termiņos un īstenot iepriekš plānotos uzdevumus, liecina TM sagatavotā prezentācija Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai.

Sabiedrība Rinkēvičs: konkurss uz LIAA direktora amatu noslēdzās mazliet jocīgi

Konkurss uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu noslēdzās "mazliet jocīgi", šādu vērtējumu trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Lasiet arī

Kriminālziņas Uz nenoteiktu laiku atliek Lemberga krimināllietas izskatīšanu

Koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") dēla Anrija saslimšanas dēļ, Rīgas apgabaltiesa lēma uz nenoteiktu laiku atlikt viņu krimināllietas izskatīšanu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Sabiedrība Šonedēļ turpinās tiesas debates Lemberga krimināllietā

Rīgas apgabaltiesā 27.janvārī plkst.10 turpināsies tiesu debates koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība Lembergs tiesāsies pret aizliegumu piedalīties pašvaldību vēlēšanās

Šodien plkst.10.30 Rīgas pilsētas tiesā izskatīs koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") prasību pret Saeimu, Ministru kabinetu un Rīgas apgabaltiesu par morālā kaitējuma atlīdzināšanu, liecina tiesu kalendāra informācija.

Sabiedrība Lembergs iemaksājis 100 000 eiro drošības naudu

Koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs, pašreizējais Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir iemaksājis drošības naudu 100 000 eiro apmērā un drīzumā varēs pamest cietumu, liecina aģentūras LETA esošā informācija.