• Rūdis,
  • Rūdolfs,
  • Viviāna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemassvētkos mūžībā devusies orientēšanās sporta leģenda Rusins Vilks

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 10:52, 27.12.2020


25. decembrī, 86 gadu vecumā aprāvās izcilā orientēšanās trenera Rusina Vilka mūžs.


Foto autors: Mārcis Bendiks

Viņu par savu treneri, dzīves skolotāju un pat par tēvu sauca simtiem orientieristu - Rusina audzēkņi ir ne tikai pasaules, Eiropas, PSRS čempioni, bet arī citi sabiedrībā cienījami cilvēki, tostarp profesori, doktori, finansisti, uzņēmēji, pedagogi, mākslinieki, aktieri un valsts vadītāji.

Rusins Vilks dzima 1934. gada 7. maijā. Vecāki puikam deva vārdu Rūsiņš, taču vēstures līkločos tas mainījies. 1954. gadā Rusins Vilks uzsāka darbu Rīgas pionieru pilī kā Tūrisma semināru vadītājs, ar laiku kļuva par Orientēšanās sporta sekcijas vadītāju, Tūrisma un novadpētniecības daļas vadītāju, kā arī Latvijas Jauniešu izlases Orientēšanās sportā treneri un Republikas kategorijas tiesnesi.

Rīgas pionieru pilī (vēlāk – Rīgas skolēnu pils) Rusins Vilks nostrādāja līdz pat 2009. gadam. Vairāk nekā 40 gadus Rusins bija piemērs gan saviem audzēkņiem, gan visai orientieristu saimei, jo Rusins Vilks bija ne tikai izcils treneris, bet arī pedagogs. Viņa dzīves moto bija: “Ir svarīgi izaudzināt, pirmkārt, labu cilvēku un tikai tad sportistu”.

Izsakām dziļu līdzjūtību sērojošai ģimenei!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trešdien daudzviet Latvijā īslaicīgi līs

Trešdien daudzviet Latvijā gaidāmi nokrišņi, pārsvarā īslaicīgs lietus, pēcpusdienā vietām iespējams arī pērkons un krusa, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijā gada sākumā bija nodarbināti 8700 Ukrainas valstspiederīgo

Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.

Sabiedrība Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Rīgas Zooloģiskā dārza kamieļu aplokā gājis bojā dzīvnieku kopējs

Ceturtdien neilgi pirms plkst.15 Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli ievainots dzīvnieku kopējs, informēja Rīgas Zooloģiskajā dārza pārstāvji.

Kultūra Miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš

Sestdien 76 gadu vecumā miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš, liecina informācija Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku uzturētajā vietnē "literatura.lv".

Sports Miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts

Piektdien 80 gadu vecumā miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts Kārlis Strēlis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kultūra Miris latviešu diriģents Jānis Zirnis

79 gadu vecumā miris latviešu diriģents, pedagogs Jānis Zirnis, teikts Latvijas diriģentu asociācijas publiskajā paziņojumā.