Akciju cenas krītas, bažām par Covid-19 izplatīšanos aizēnojot cerības uz vakcīnām

Sabiedrība
LETA 02:53, 01.12.2020 0

Ņujorka, 1.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropā pirmdien kritās, bažām par Covid-19 gadījumu strauju kāpumu ASV aizēnojot cerības uz vakcīnu drīzu izlaidi.  Naftas cenas saruka, tirgus dalībniekiem sekojot līdz N...


Ņujorka, 1.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropā pirmdien kritās, bažām par Covid-19 gadījumu strauju kāpumu ASV aizēnojot cerības uz vakcīnu drīzu izlaidi.  Naftas cenas saruka, tirgus dalībniekiem sekojot līdz Naftas eksportētājvalstu organizācijas (OPEC) sanāksmei Vīnē sakarā ar bažām, ka sanāksmē var netikt panākta vienošanās par ieguves apjomu samazināšanu lielākā mērā.  Pasaules akciju tirgos novembrī bija kāpums, pateicoties progresam jaunu vakcīnu testēšanā, un investori arī atzinīgi novērtēja Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās un pazīmes, ka Donalds Tramps pieļaus netraucētu varas pāreju, neraugoties uz viņa apgalvojumiem par krāpšanos vēlēšanās. Volstrītas indekss "Dow Jones Industrial Average" novembra gaitā pieauga par apmēram 12%, bet Frankfurtes biržas indekss DAX 30 - par 15%. "Vakcīnas sniedz solījumu, ka pandēmijas radītie lielie traucējumi izzudīs 2021.gadā," sacīja "Axi" stratēģis Stīvens Iniss. "Ekonomiskā dzīve pakāpeniski atveseļosies; pasaule sāks aiziet no visām cilvēku ciešanām, kuras atnesis šis vīruss." Cerību deva arī pazīmes, ka Covid-19 infekcijas gadījumu skaita pieaugums Eiropā sāk palēnināties. ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" pirmdien kritās par 0,9% līdz 29 638,64 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,5% līdz 3621,63 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,1% līdz 12 198,74 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien kritās par 1,6% līdz 6266,19 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 0,3% līdz 13 291,16 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 1,4% līdz 5518,55 punktiem. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pirmdien kritās par 0,4% līdz 45,34 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 1,2% līdz 47,59 dolāriem par barelu. Eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien kritās no 1,1963 līdz 1,1927 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru palielinājās no 1,3311 līdz 1,3326 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu pieauga no 104,09 līdz 104,28 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu saruka no 89,87 līdz 89,49 pensiem par eiro.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.