Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies etnomūziķi Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš

Sabiedrība
LETA 02:40, 05.07.2020 0

Rīga, 5.jūl., LETA. Turpinot koncertsēriju "Personīgi", Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" plkst.18 uzstāsies etnomūziķi Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, aģentūru LETA informēja koncertzāles pārstāve Elizabete Hartm...


Rīga, 5.jūl., LETA. Turpinot koncertsēriju "Personīgi", Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" plkst.18 uzstāsies etnomūziķi Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, aģentūru LETA informēja koncertzāles pārstāve Elizabete Hartmane. Hartmane norādīja, ka Ozoliņas un Prauliņa balsu, kokļu, kā arī elektronikas skaņu satikšanās uz skatuves varētu šķist sena parādība, jo viņi abi savulaik piedalījušies jaunā folkloras viļņa kustībā Latvijā, tomēr šis elektroakustiskais etnoduets ir vēl nebijis projekts. Programmā "Identitātes" abi mākslinieki vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu - līvu, leivu, latgaļu un citu - senās dziesmas. Ozoliņa ir latviešu, īpaši latgaliešu tautas dziesmu dziedātāja, koklētāja un viena no galvenajām autoritātēm mūsdienu folkloras kustībā. Sadarbojusies ar grupu "Iļģi", "DJ Monsta" un izveidojusi Latvijā pirmo etnodžeza ansambli "Patina". Prauliņš spēlējis dažādos sastāvos no leģendārajiem septiņdesmitajiem gadiem - progresīvā roka vienībās "Salve", "Vecās Mājas", studentu folkloras grupā "Bizīteri", piedalījies post-folkloras grupas "Iļģi" ierakstos un koncertos. Regulāri sadarbojas ar Latvijas Radio kori, kori "Latvija", kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" un citiem. Par savu skaņdarbu "Lakstīgala" jeb "The Nightingale" saņēmis "Grammy" balvas nomināciju. Hartmane norādīja, ka, ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē - Lielajā zālē aicināti 100 klausītāji. Biļetes cena klātienē būs no 15 eiro līdz 20 eiro. Lai sniegtu iespēju koncertu vērot lielākam skatītāju lokam, koncerts tiks filmēts un translēts tiešraidē. Tiešraides biļetes cena - septiņi eiro. Biļetes uz koncertu "Tiešraides koncerts. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets" nopērkamas un tiešraide skatāma interneta vietnēs "bilesuparadize.lv" vai "lielaisdzintars.lv". Biļetes uz koncertu "Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets" iespējams nopirkt vietnē "bilesuparadize.lv".
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.