Pilnībā atjaunota visu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana

Sabiedrība
LETA 03:52, 03.06.2020 0

Rīga, 3.jūn., LETA. No šodienas ir atļauts sniegt visus plānveida stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, kas nozīmē, ka ir pilnībā atjaunoti visi veselības aprūpes pakalpojumi, aģentūru LETA informēja VM komunikācij...


Rīga, 3.jūn., LETA. No šodienas ir atļauts sniegt visus plānveida stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus, kas nozīmē, ka ir pilnībā atjaunoti visi veselības aprūpes pakalpojumi, aģentūru LETA informēja VM komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne. Tāpat kā līdz šim ārstniecības iestādēm jāturpina ievērot piesardzības pasākumi. Tām būs jānodrošina atsevišķa pacientu plūsma, jāierobežo pacientu skaitu, kas vienlaicīgi uzturas ārstniecības iestādes telpās, un jānosaka precīzu ierašanās laiku veselības aprūpes pakalpojuma saņemšanai. Tāpat ārstniecības iestādēs būs gan mediķiem, gan pacientiem jānodrošina individuālie aizsardzības līdzekļi, savukārt pēc katras pacienta vizītes jāveic dezinfekcijas pasākumi. Par Covid-19 testa nepieciešamību pacientam pirms plānveida pakalpojumu saņemšanas, varēs lemt ārstējošais ārsts. Ārstniecības iestādēm arī iespēju robežās sākotnēji jānodrošina veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu tiem, kuriem iepriekš pieraksts tika atcelts ārkārtējās situācijas dēļ. Vienlaikus aicinām pacientus būt saprotošiem, jo ārstniecības iestādēm jāsagatavojas, lai spētu pakalpojumu sniegšanu nodrošināt pilnā apmērā, ievērojot visas drošības prasības. Lai saņemtu precīzāku informāciju par valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, jāsazinās ar Nacionālo veselības dienestu pa telefonu 80001234 vai informāciju var meklēt interneta vietnē "www.rindapiearsta.lv". Savukārt gadījumos, ja ārstniecības personas, vai ārstniecības iestādes nesniedz minētos pakalpojumus, jāvēršas ar sūdzību Veselības inspekcijā. Sūdzības var iesniegt elektroniski sūtot e-pastu uz "vi@vi.gov.lv" vai sazinoties pa tālruņa numuru - 67507993.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Veselība Latvijas Uroloģijas asociācija izteica svarīgu brīdinājumu vīriešiem (+VIDEO)

Patiesībā nevis vecajam kungam ir jāuztraucas par savu PSA, bet gan viņa dēlam un varbūt arī mazdēlam.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".