Rinkēvičs: Covid-19 pandēmijas laikā ir sevišķi svarīgi pievērst uzmanību kiberdrošībai

Sabiedrība
LETA 00:49, 23.05.2020 0

Rīga, 22.maijs, LETA. Covid-19 pandēmijas laikā ir sevišķi svarīgi pievērst uzmanību kiberdrošībai, jo digitālās telpas izmantošana ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu, nodrošinot darbu attālināti, akcentēja ministrs, p...

 
Rīga, 22.maijs, LETA. Covid-19 pandēmijas laikā ir sevišķi svarīgi pievērst uzmanību kiberdrošībai, jo digitālās telpas izmantošana ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļu, nodrošinot darbu attālināti, akcentēja ministrs, piektdien Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes sanāksmē uzsvēris ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, ministrs pārējām dalībvalstīm arī akcentēja starptautisko tiesību nozīmi kibertelpā. Viņš atgādināja, ka kiberdraudi ir vieni no 21.gadsimta būtiskākajiem drošības draudiem ar potenciāli graujošu ietekmi uz valsts un sabiedrības funkcijām. Rinkēvičs arī novērtēja ANO un to dalībvalstu ilgstošu un apņēmīgu darbu, veicinot brīvu, drošu un atvērtu internetu. Tāpat ANO Ģenerālā Asambleja ir apstiprinājusi, ka starptautiskās tiesības ir piemērojamas kibertelpai. Ministrs vērsa uzmanību, ka ir vitāli nepieciešams turpināt kopīgas izpratnes par starptautisko tiesību un normu piemērošanu kibertelpai veicināšanu, tādējādi nodrošinot valstu atbildīgu uzvedību tiešsaistē.  "Tas ir būtisks priekšnosacījums stabilitātei kibertelpā. Šajā procesā svarīga ir arī privātās un publiskās partnerības, pilsoniskā sabiedrības un akadēmiķu iesaiste," viņš norādījis. ANO Drošības padomē ir pārstāvētas 15 valstis, no kurām piecas ir pastāvīgās locekles un 10 nepastāvīgās locekles divus gadus. Igaunija no 2020.līdz 2021.gadam pirmo reizi ir ANO Drošības padomes locekle. Šā gada maijā Igaunija pilda arī ANO Drošības padomes prezidējošās valsts lomu. Sanāksmē piedalījās 42 pasaules valstu pārstāvji, tā notika video formātā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.