• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Itālija aizturēti divi migrantu glābšanas kuģi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:31, 03.06.2023


Itālijas varas iestādes ir uz laiku aizturējušas Vācijas migrantu atbalsta organizāciju kuģus "Mare*Go" un "Sea-Eye 4" pēc tam, kad to apkalpes piektdien aizveda uz Itāliju vairākus desmitus Vidusjūrā izglābtu migrantu.


Ilustratīvs foto.

Itālijas krasta apsardze paziņoja, ka ar šīm glābšanas operācijām Vidusjurā ir pārkāpts Itālijas likums, kas nosaka, ka pēc glābšanas operācijas kuģim uzreiz jādodas uz ostu, neveicot vairākas šādas operācijas. Kuģiem arī jāpilda varas iestāžu dotie norādījumi par piestāšanu ostās.

"Mare*Go" apkalpe paziņoja, ka tā izglābusi 37 migrantus no problēmām jūrā un piestājusi Lampedūzas salā, lai gan Itālijas varas iestādes bija norīkojušas šo kuģi uz Trapani ostu Sicīlijā.

Kuģa apkalpe tviterī paziņoja, ka, ņemot vērā tālo ceļu līdz Trapani, tā nolēmusi doties uz Lampedūzu, lai nodrošinātu migrantiem ātrāku pieeju aprūpei.

Kuģis "Sea-Eye 4" izglāba jūrā 49 migrantus un piektdienas rītā aizveda viņus uz Ortonas ostu Adrijas jūras piekrastē. Kuģa apkalpe pagājušo svētdien bija izglābusi 17 migrantus, bet trešdien - vēl 32, tātad veicot vairākas operācijas pirms ierašanās ostā.

Krasta apsardze apsūdzēja abas organizācijas likuma pārkāpumos un aizturēja to kuģus.

Saskaņā ar Itālijas Iekšlietu ministrijas datiem Itālijā kopš šī gada sākuma ar laivām ieradušies vairāk nekā 50 000 migrantu salīdzinājumā ar 19,6 tūkstošiem tādā pašā pērnā gada periodā.

Itālija pēdējos mēnešos ir pastiprinājusi darbības pret organizācijām, kas glābj migrantus Vidusjūrā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Pasaule Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Lasiet arī

Sabiedrība Ukrainas pilsonim par mēģinājumu pārvietot imigrantus piespriež 4 gadus cietumā

Latgales rajona tiesa šonedēļ Ukrainas pilsonim par mēģinājumu nelikumīgi pārvietot pāri valsts robežai 19 nelegālos imigrantus piespriedusi četrus gadus un sešus mēnešus cietumā.

Kriminālziņas Tiesās arvien vairāk krimināllietu par atbalstu nelegālajiem migrantiem

Latvijas tiesās nonāk arvien vairāk krimināllietu par atbalsta sniegšanu nelegālajiem migrantiem, un, lai arī apsūdzēto nodarījumi ir gandrīz identiski, tiesu spriedumi ir samērā atšķirīgi, vēsta "Latvijas Avīze".

Sabiedrība Valdība atbalsta NBS tiesības aizturēt nelegālos imigrantus

Valdība otrdien atbalstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) tiesības apturēt transportlīdzekļus, kā arī aizturēt personu, par kuru pastāv pamatotas aizdomas, ka tā nelikumīgi šķērsojusi Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kriminālziņas Pusotru nedēļu nav konstatēti mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Gadumijā 11 dienas pēc kārtas Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.