• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielbritānijā izdota pirmā pastmarka ar karali Čārlzu III

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 09:57, 08.02.2023


Lielbritānijas Karaliskais pasts trešdien laidis klajā pirmo pastmarku, uz kuras attēlots Lielbritānijas karalis Čārlzs III, kurš kāpa tronī septembrī pēc mātes karalienes Elizabetes II nāves.



Jaunā pastmarka nonāks vispārējā pārdošanā 4.aprīlī. Uz pastmarkas attēlota karaļa galva un pastmarkas vērtība uz vienkrāsaina fona.

Čārlzs III pats personīgi apstiprināja attēlu, kas redzams uz pastmarkas. Tas ir tas pats Čārlza III attēls, ko radījis skulptors Mārtins Dženings un kas redzams uz jaunajām monētām, bet pielāgots pastmarkai.

Mazumtirgotāji turpinās pārdot pastmarkas, uz kurām attēlota Elizabete II, un jaunās pastmarkas tiks piegādātas, kad būs beigušies pašreizējie Karaliskā pasta krājumi.

Karaliskā pasta direktors Saimons Tompsons sacīja, ka britu pastmarkas ir unikālas ar to, ka uz tām nav uzdrukāta izcelsmes valsts, "jo pietiek ar monarha tēlu".

Karaliene Elizabete II aizgāja mūžībā 8.septembrī. Pēc viņas nāves troni mantoja viņas vecākais dēls Čārlzs, automātiski kļūstot par Lielbritānijas jauno karali.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vairāk nekā 70 Krievijas pilsoņu turpina darbu Eiropas Padomē

Šodien tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā, Francijā, tiekoties ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, uzsvēra nepieciešamību steidzami ar tiesiskiem risinājumiem novērst Eiropas Padomes darbinieku - Krievijas pilsoņu - turpmāku atrašanos organizācijā divus gadus pēc Krievijas izslēgšanas no Eiropas Padomes.

Pasaule Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas

Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Lasiet arī

Ekonomika Apģērbu kompānijai «Ted Baker» noteiks maksātnespējas administrāciju

Lielbritānijas apģērbu kompānija "Ted Baker" otrdien tiesā iesniegusi prasību tai Eiropā noteikt maksātnespējas administrāciju, ņemot vērā uzņēmuma parādsaistības un sarežģītos mazumtirdzniecības apstākļus.

Pasaule Lielbritānija apsver iespēju maksāt migrantiem par došanos uz Ruandu

Lielbritānijas valdība apsver shēmu atraidīto patvērumu meklētāju nosūtīšanai uz Ruandu pēc brīvprātības principa, paredzot maksāt viņiem līdz 3000 sterliņu mārciņu (3500 eiro) par došanos prom.

Kultūra Princese Keita atvainojas par rediģēto ģimenes foto

Velsas princese Keita pirmdien atvainojās par sajukumu, ko radījusi Kensingtonas pils izplatītā viņas ģimenes fotogrāfija, kas pirms publiskošanas tikusi rediģēta.

Kultūra «Brit Awards» ceremonijā triumfē dziedātāja Raye

Mūzikas balvu "Brit Awards" ceremonijā sestdienas vakarā Londonas O2 arēnā triumfēja 26 gadus vecā britu dziedātāja "Raye", saņemot sešas godalgas.