Akciju cenas krītas, tirgiem izvērtējot ASV vidustermiņa vēlēšanu rezultātus

Pasaule
LETA 08:21, 10.11.2022 0

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās trešdien saruka, tirgu dalībniekiem izvērtējot ASV vidustermiņa vēlēšanu rezultātus un kritumu kriptovalūtu tirgū.

 

Domājams, ka republikāņi ir ieguvuši nelielu vairākumu ASV Pārstāvju palātā, tomēr viņu panākumi ir mazāki par gaidītajiem.

Investori arī ņēma vērā kriptovalūtas "Bitcoin" vērtības krituma turpināšanos, tai samazinoties līdz 16 034,70 ASV dolāriem.

ASV dolāra vērtība pieauga pret britu mārciņu, kas bijusi pakļauta spiedienam pesimistiskas Lielbritānijas ekonomikas prognozes dēļ.

Naftas cenas kritās, jo ASV naftas rezerves ir pieaugušas, bet Ķīnas ekonomiku negatīvi ietekmē tās stingrā politiku Covid-19 izplatības ierobežošanai.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 2,0% līdz 32 513,94 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 2,1% līdz 3748,57 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 2,5% līdz 10 353,175 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 0,1% līdz 7296,25 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 0,2% līdz 13 666,32 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,2% līdz 6430,57 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien kritās par 3,5% līdz 85,83 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 2,8% līdz 92,65 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,0076 līdz 1,0017 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,1544 līdz 1,1352 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 145,58 līdz 146,37 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 87,26 līdz 88,19 pensiem par eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.