• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zināms, kas notika uz Krimas tilta. Ukrainas Drošības dienestu darbs? (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:30, 08.10.2022


Sestdienas rītā uz Krimas tilta eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena degvielas cisternas un daļēji sabruka divas autoceļa joslas, paziņojusi Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja.



Komitejā informēja, ka sestdien plkst.6.07 uz Krimas tilta eksplodējusi no Tamaņas pussalas braucoša kravas automašīna un sprādziena rezultātā aizdegušās septiņas uz Krimas pussalu braucoša vilciena cisternas ar degvielu.

Kā paziņoja komiteja, daļēji sabrukušas divas tilta autoceļa joslas, bet arka kuģu iziešanai zem tilta nav bojāta.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu izveidot valdības komisiju saistībā ar "ārkārtas situāciju uz Krimas tilta", lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu notikušā iemeslus un novērstu sekas.

Savukārt Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par kravas automašīnas eksploziju.

Krievijas ieceltās Krimas Valsts padomes priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs par uzbrukumu tiltam vainoja "ukraiņu vandāļus".

Interneta vietnēs ir publicēts video no tilta novērošanas kamerām, kur arī ir redzams, ka eksplozija notiek, kad tiltu šķērso kāda kravas automašīna.

Krimas tilta sagraušana sestdien bija Ukrainas Drošības dienesta (SBU) operācija, žurnālistiem atklājuši anonīms avots Ukrainas tiesībsargājošajās institūcijās.

"Krimas tilta sagraušana ir SBU specoperācija," paziņojis avots.

Vienlaikus SBU preses dienestā oficiālu komentāru par notikušo nesniedz.

Tikmēr SBU oficiālajā kanālā "Telegram" ir ieraksts, kurā publicēta fotogrāfija ar sabrukušo tiltu un degošajām vilciena cisternām un teksts, ka "šodien ir lielisks iemesls pārfrāzēt mūsu kobzara vārdus: Gaisma aust, Tilts skaisti deg, Lakstīgala ir Krimā, SBU viss izdodas".

Jau vēstīts, ka sestdien ap plkst.6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka eksploziju izraisīja sprādziens kravas automašīnā.

Tilts ir vienīgais transporta savienojums starp Krieviju un Krimas pussalu. Tas ir bijis nozīmīgs Krievijas armijas apgādes ceļš.

19 kilometrus garais Krimas tilts tika izbūvēts pēc tam, kad 2014.gadā Krievija anektēja Ukrainas pussalu. Automašīnu un autobusu satiksme pa to tika sākta 2018.gada 16.maijā, kravas automašīnu satiksme - tā paša gada 1.oktobrī. Savukārt pasažieru vilcieni pa tilta dzelzceļa daļu kursēt sāka 2019.fada 25.decembrī un kravas vilcieni kursē kopš 2020.gada 30.jūnija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).