• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuva aizliedz Georga lentes un citus Krievijas simbolus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:44, 19.04.2022


Lietuvas parlaments aizliedzis Georga lentes un citu Krievijas karā Ukrainā izmantoto simbolu publisku izmantošanu.


Foto: LETA

Seims otrdien pieņēma atbilstošus grozījumus Administratīvo pārkāpumu likumā un Likumā par pulcēšanos. Par grozījumiem balsoja 124 Seima deputāti, viens bija pret un divi atturējās.

Grozījumi spēkā stāsies, kad tos parakstīs Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

Tie aizliedz izmantot "totalitāru vai autoritāru režīmu simbolus, kurus šie režīmi izmantoja vai izmanto agrākā vai pašreizējā militārā agresijā un/vai noziegumu pret cilvēci un kara noziegumu, kas tikuši vai tiek pastrādāti, propagandā".

Grozījumos īpaši izcelts, ka "divkrāsu (melna un oranža") Svētā Georga lente" par tādu simbolu ir uzskatāma visos gadījumos.

Tāpat grozījumi attiecas uz simboliem "Z" un "V", ko Krievijas karaspēks izmanto iebrukumā Ukrainā.

Par aizliegto simbolu publisku izrādīšanu privātpersonas Lietuvā varēs sodīt ar 300-700 eiro sodu, savukārt juridiskām personām sods varēs sasniegt 1200 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Pasaule ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Pasaule Parīzē atklāts Lietuvai par godu nosaukts skvērs

Parīzē oficiāli atklāts skvērs, kas nosaukts par godu Lietuvai.

Pasaule Lietuvas prezidents anulē pilsonību balerīnai Ilzei Liepai

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda anulējis izņēmuma kārtā piešķirto Lietuvas pilsonību Krievijas balerīnai Ilzei Liepai, kura atklāti atbalsta Krievijas karu Ukrainā, un bijušajam padomju laika Valsts drošības komitejas (KGB) darbiniekam Jurijam Kudimovam, kas tagad ir uzņēmējs.

Pasaule Lietuvas izlūkdienesti: Krievija gatavojas ilgtermiņa konfrontācijai ar NATO

Krievija ne tikai piešķir lielus resursus karam Ukrainā, bet arī gatavojas ilgtermiņa konfrontācijai ar NATO, arī Baltijas valstīs, liecina Lietuvas izlūkdienestu ikgadējais ziņojums.

Pasaule Polija nesaskata Krievijas ietekmi uz Polijas zemnieku protestiem

Nav pareizi protestējošos Polijas lauksaimniekus apsūdzēt par atrašanos Krievijas ietekmē, paziņoja Polijas vēstnieks Lietuvā Konstantijs Radzivills, taču Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte protestos saskata Kremļa mēģinājumu sanaidot divas lielākās Ukrainas atbalstītājas.