• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltkrievija izraidījusi Francijas vēstnieku

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 11:28, 18.10.2021 2


Francijas vēstnieks Baltkrievijā svētdien pametis valsti, kuram varasiestādes Minskā bija likušas doties prom no Baltkrievijas līdz pirmdienai, pavēstīja vēstniecība.


Foto:

Vēstniecības preses pārstāve neatklāja iemeslu, kāpēc Baltkrievijas varasiestādes viņam likušas pamest valsti.

Taču Baltkrievijas mediji vēsta, ka vēstnieks Nikolā de Lakoste izraidīts tāpēc, ka nav ne reizi ticies ar Aleksandru Lukašenko, lai pasniegu viņam akreditācijas vēstuli.

Tā vietā viņš akreditācijas vēstuli nodevis Baltkrievijas ārlietu ministram Vladimiram Mekejam. Kā vēsta Baltkrievijas mediji, Lukašenko to uzvēris kā necieņas izrādīšanu.

Francija tāpat kā citas Eiropas Savienības (ES) valstis neatzīst Lukašenko uzvaru pagājušā gada augustā notikušajās prezidenta vēlēšanās.

ES un Minskas attiecības strauji pasliktinājās pēc pagājušā gada augustā notikušo Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanas un tam sekojošo protesta demonstrāciju brutālās apspiešanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Pasaule Budapeštā tūkstoši piedalījušies protestā pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā otrdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijā, protestējot pret premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Sabiedrība Rosina liegt Latvijā atrasties arī Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem

Pēc Nacionālās apvienības (NA) likumprojekta par liegumu Baltkrievijas transportlīdzekļiem nonākšanas darba kārtībā "Jaunā vienotība" (JV) iepazīsies ar piedāvāto risinājumu un vērtēs tā ieviešanas iespējas praksē. Tā sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics.

Pasaule Baltkrievi saglabā izteikti atturīgu nostāju pret valsts tuvināšanos Krievijai

Neskatoties uz Baltkrievijas režīma un politiskās elites atbalstu Krievijai, Baltkrievijas sabiedrība saglabā izteikti atturīgu nostāju pret Baltkrievijas un Krievijas tuvināšanos, it īpaši drošības un aizsardzības jomā, pagājušā gada darbības pārskatā norādījis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Sabiedrība Ārlietu ministrija piešķīrusi naudu Lukašenko noziegumu izmeklēšanai (+VIDEO)

Konsorcijā ir iesaistītas Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija Redress un Starptautiskā spīdzināšanas izmeklēšanas Baltkrievijā komiteja.