Lavrovs noraida aicinājumus uz pamieru Idlibā

Pasaule
LETA 16:06, 25.02.2020 0

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien noraidījis prasības apturēt Maskavas atbalstīto Sīrijas spēku uzbrukumu Idlibas provincei.

 
Foto:

"Tā ir kapitulācija teroristu priekšā un pat to atalgošana par viņu darbību, pārkāpjot starptautiskos līgumus un neskaitāmas ANO Drošības padomes rezolūcijas," uzstājoties ar runu ANO Cilvēktiesību padomē, paziņojis Lavrovs.

Viņš apsūdzējis atsevišķu valstu valdības centienos attaisnot radikāļu un teroristisko grupējumu pastrādātos noziegumus.

"Citādi būtu grūti izskaidrot sprediķošanu par iespējamu miera līgumu slēgšanu ar bandītiem," norādīja Krievijas ministrs.

Vairākus mēnešus jau ilgst uzbrukums, kuru Sīrijas režīmam lojālie spēki ar Krievijas atbalstu izvērsuši pret Turcijas atbalstītajiem nemierniekiem Idlibas provincē.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans iepriekš paziņojis, ka plāno 5.martā sarīkot tikšanos ar Krievijas, Francijas un Vācijas līderiem, lai apspriestu situāciju, ko izraisījusi konflikta eskalācija.

Taču otrdien viņš paziņoja, ka tā vietā Stambulā vai Ankarā varētu tikties aci pret aci tikai ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Lasiet arī

Pasaule Krievijas uzlidojumos Sīrijas ziemeļrietumos nogalināti 2 civiliedzīvotāji

Krievijas gaisa triecienos nemiernieku ieņemtajos Sīrijas ziemeļrietumos ir nogalināti vismaz divi civiliedzīvotāji, trešdien paziņoja glābēji

Pasaule Turcijā 52 stundas pēc zemestrīces no drupām izglābta sieviete

Turcijā no zemestrīcē sagrautas ēkas drupām izvilkta sieviete, kas tur sabijusi 52 stundas.

Pasaule Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā pārsniedz 11 200

Zemestrīcē bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā trešdien pārsniedzis 11 200 cilvēkus, glābējiem turpinot ēku gruvešos meklēt izdzīvojušos.

Pasaule Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā pārsniedz 9500

Zemestrīcē bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā trešdien pārsniedzis 9500 cilvēkus, glābējiem turpinot ēku gruvešos meklēt izdzīvojušos.