• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija atrod bīstamas narkotikas un aiztur meklēšanā izsludinātas personas

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 17:55, 01.02.2023


Pagājušās nedēļas nogalē policijas reidu laikā Rīgas mikrorajonos izņemtas sevišķi bīstamas narkotikas un aizturētas meklēšanā izsludinātas personas, informēja Valsts policijā.


Ilustratīvs foto.

No piektdienas, 27.janvāra, plkst.18 līdz nākamās dienas plkst.3 policija rīkoja pastiprinātus preventīvos pasākumus visā Rīgas teritorijā. Šo pasākumu mērķis bija apkarot ielu noziedzību, tostarp noziegumus, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, kā arī novērst administratīvus pārkāpumus.

Šī reida laikā tika pārbaudītas 236 personas un 47 automašīnas. Kopumā par narkotisko vielu glabāšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā tika aizturētas desmit personas un sākti desmit kriminālprocesi.

Valsts policijā bija saņemta informācija par personām, kuras, iespējams, lieto narkotikas un veic nelikumīgas darbības.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa likumsargi, reaģējot uz saņemto informāciju, devās uz vietu, kur iespējamie likumpārkāpēji dzīvo. Pie dzīvojamās mājas likumsargi pamanīja, ka iespējamais vainīgais vīrietis iznāk ārā, iekāpj automašīnā un uzsāk braukšanu. Viņa braukšanas stils bija agresīvs un liecināja par to, ka vīrietis, iespējams, atrodas apreibinošo vielu ietekmē.

Sadarbībā ar Ceļu policijas bataljona likumsargiem spēkrats turpat netālu tika apturēts un tās vadītājs aizturēts. Vīrieša uzvedība liecināja, ka viņš atrodas iespējamā narkotisko vielu ietekmē, turklāt tika konstatēts, ka viņam nav iegūta autovadītāja apliecība.

Savukārt pie automašīnas pasažieres tika atrasti ap septiņiem gramiem sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - pronitozēns. Veicot kratīšanu personu dzīvesvietā, tika atrasti vēl 104 grami šīs bīstamās narkotikās vielas.

Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi - par narkotisko vielu nelikumīgu apriti un par transportlīdzekļa vadīšanu narkotiku ietekmē un bez tiesībām. Aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Savukārt Rīgas Zemgales iecirkņa policisti aizturēja kādu 17 gadus vecu jaunieti, pie kura atrasti 250 grami marihuānas. Tāpat likumsargi atsavināja 20 MDMA tabletes, vienu gramu amfetamīna un vienu gramu hašiša. Papildus tam likumsargi aizturēja trīs meklēšanā izsludinātas personas, kas nodotas meklēšanas iniciatoriem.

Tāpat 27.janvārī policija ar dienesta suņiem rīkoja vēl vienu reidu - Rīgas Centrāltirgū. Kopumā pārbaudītas 79 personas un aizturētas septiņas meklēšanā izsludinātas personas, proti, divi nepilngadīgie klaiņotāji, vēl trīs personas meklēšanā bija izsludinājusi prokuratūra, un viena persona tika aizturēta, jo bija nepieciešams noskaidrot tās dzīvesvietu.

Aizdomās par atrašanos narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē četras personas nosūtītas uz ekspertīzi.

Savukārt naktī uz 28.janvāri policija rīkoja preventīvus pasākumus Lucavsalā un Mūkupurva teritorijā. Reida mērķis bija pārbaudīt, vai dārza mājiņās neuzturas nepiederošas personas. Darbā tika izmantoti droni, kas aprīkoti ar termokamerām.

Šajā reidā identificētas vairākas vietas, kur uzturējās personas. Viena persona tika nogādāta narkotisko vielu ekspertīzes veikšanai. Reida laikā pārbaudītas kopumā 25 personas un pieci transportlīdzekļi.

Valsts policija arī turpmāk dažādos Rīgas mikrorajonos rīkos preventīvas pārbaudes ielu noziedzības apkarošanai.

Video no reida ar droniem pieejams, sekojot interneta saitei "https://ej.uz/4mtw".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Kriminālziņas Policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu Dobelē

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Kriminālziņas Nedēļas nogalē novērsti 76 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās novērsusi 76 nelegālo migrantu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kriminālziņas Raidījums: Vienotība astoņus gadus bez maksas izmantojusi IT sistēmu

Partija "Vienotība" astoņus gadus bez maksas izmantojusi IT uzņēmuma "SOAAR" veidoto sistēmu vēlēšanām kongresos, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).