• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Modernas tendences izvēloties dīvānu

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:37, 08.02.2023


Runājot par interjera un mēbeļu tendencēm, īpašu uzmanību ik gadus izpelnās dīvāni. Tas arī saprotams, jo interjera iekārtojumā līdzās santehnikai un virtuves iekārtai, dīvāns ir viena no dārgākajām, ja ne pati dārgākā pozīcija. Liekas, ka dīvānu stilu un veidu ir ļoti daudz, taču izdarīt vienīgo pareizo izvēli ir grūti. Informācija par tendencēm var būt noderīga, jo ļauj paraudzīties uz dīvānu piedāvājumu no cita skatu leņķa.



Šogad, tāpat kā katru gadu veikalu ekspozīcijās un interneta vietnēs iespējams apskatīt dažādu formu un apdares dīvānus, tomēr dažiem no tiem ir vērts pievērst lielāku uzmanību, jo tie vienā vai citā veidā iemieso iezīmes, kas tagad ieguvušas tendenču apzīmējumu.

Dzīvojamās telpas kļūst arvien neformālākas. Lai arī neviens nav atcēlis vienmēr aktuālo klasiku, dizaineri attālinās no saskaņotiem mēbeļu komplektiem, dodot priekšroku stilistiski atšķirīgām mēbelēm, ja vien to formas, krāsas un faktūras rada vēlamo kopiespaidu.

Lūk, dažas dīvānu tendences, kas savu aktualitāti varētu saglabāt un neizet no modes arī tuvākajos gados.

Skulpturālu formu dīvāni

Jau 2022. gadā uzmanības centrā bija dizainiski dīvāni ar elegantiem noapaļojumiem. Dīvāni bez asiem stūriem, ar līgani liektām vai noapaļotām formām apvienojumā ar mīkstu auduma apdari būs aktuāli arī 2023. gadā. Šie mīkstie silueti ir pieejami dažādās formās un izmēros, sākot ar trīsvietīgiem dīvāniem līdz kompaktam un mājīgam atpūtas krēslam. Mūsdienīgo formu noapaļojumi bieži ļauj iekārtoties un justies daudz ērtāk, kas nenoliedzama ir šo formu priekšrocība.

Košas krāsas

Daudzos interjeros dīvāns kļūst par centrālo asi, ap kuru tiek veidota telpas scenogrāfija. Dīvāna krāsa vai auduma raksts var veidot stilīgu kontrastu ar pārējo toņu paleti, kas izmantota telpā.

Jaunajās dīvānu krāsu tendencēs notiek pakāpeniska atkāpšanās no tādām neitrālām krāsām kā pelēks un bēšs, lai pircēju uzmanību pievērstu dabas krāsām – jūras zilam, sūnu zaļam un citām.

Moduļu dīvāni

Joprojām būs aktuālas mīksto atpūtas mēbeļu kolekcijas, kas lietotājam ļauj brīvi demontēt, pārvietot vai apvienot atsevišķus mēbeļu moduļus, tādējādi uzsverot to daudzpusīgo, funkcionālo raksturu. Modulārs atpūtas krēsls, tāpat moduļu dīvāni un pufi, var būt ar un bez rāmja.

Mainoties tendencēm no atvērta plānojuma uz tradicionālu plānojumu un atkal atpakaļ, ikvienam ir nepieciešama elastība, lai mainītu savas telpas iekārtojumu. Tā vietā, lai meklētu jaunas mēbeles, moduļu dīvāns sniegs jums visu nepieciešamo brīvību.



Tapsējumā, lai uzsvērtu mēbeles apjomu un dalījumu, iezīmēsies tendence izmantot stepētu nošuvumu, lai modulim izveidotu glītu formu bez asiem stūriem. Lai arī mūsu izpratnē “vatenim” un tā izgatavošanā izmantotajam stepējuma veidam ir vairāk retro piesitiens, tad jaunākajās modulāro mēbeļu kolekcijās tas ir dizainisks jauninājums.

Mājīgs komforts

Vairumam pircēju galvenā dīvāna kvalitāte ir tā ērtums un mājīgums. Protams, šos faktorus grūti būtu ierindot pie dīvānu tendencēm, tomēr 2023. gadā redzēsim dīvānus ar lielizmēra spilveniem un padziļinātu sēdes daļu, kuros ērti jutīsies ikviens, kas tajos apsēdīsies. Dīvāni, kas apvieno komfortu ar iespēju vienlaicīgi uzņemt daudz viesu, kļūs daudz pieejamāki.

Buklē un samts

Dīvānu apdarēs dominēs divu veidu audumi – vienkrāsains samts un gaišs buklē. Buklē ir tīrvilnas vai pusvilnas audums ar maziem mezgliem auduma virspusē. Mēbeļu ražotāji uzsver abu audumu universālo raksturu, izmantošanas iespējas gan kopā ar koka, gan metāla detaļām.

Dīvāni uz smalkām kājiņām

Tendence ir aktuāla jau pāris gadu un turpinās jaunākajos dīvānu modeļos. Lai arī paši dīvāni ir masīvi, novietoti uz smalkām kājiņām, tie iegūst elegantu, gribētos teikt pat graciozu kopiespaidu.

Kušetes

Ja vien telpas platība atļauj, iegādājaties kušeti jeb dienas gultu. Ļoti ērta mēbele, kurā atlaisties īsā snaudā vai brīvā brīdī palasīt kādu grāmatu. Jauki, ka kušetes atgriežas mēbeļu piedāvājumā, jo tā ir klasiska mēbele ar mūsdienīgu pielietojumu.

Ieskatieties 220.lv, kur atradīsiet daudzveidīgu dīvānu piedāvājumu un pašas stilīgākās kušetes!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi

Šodien Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Kultūra Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.

Kultūra Latvijas rokenrola varonis Novikovs atkal ir uz skatuves (+VIDEO)

"Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu".

Lasiet arī

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika KEM atbalstīja elektromobiļu dienas Latvijā (+VIDEO)

Pieaug modeļu daudzveidība cenu kategorijā ap 20 000 – 25 000 eiro.