• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pirmizrādi piedzīvos pilnmetrāžas leļļu animācijas filma Lielais Indriķis

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 04:05, 02.02.2023


Kinoteātrī "Forum Cinema" šodien plkst.18 notiks filmu studijas "Animācijas brigāde" pirmās pilnmetrāžas leļļu animācijas filmas "Lielais Indriķis" pirmizrāde, aģentūru LETA informēja filmas veidotāju pārstāve Katriona Luīze Rožlapa.



Viņa atzīmē, ka filmas sižeta pamatā ir filmu studijas vadītāja un scenārija autora Māra Putniņa grāmata "Mežonīgie Pīrāgi un Lielais Indriķis". Filma ir stāsts par patriotismu un mīlestību pret savu dzimteni. Kinolentes viens no galvenajiem mērķiem ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par valsts vēstures notikumiem.

Filmas režisors Jānis Cimmermanis atzīmē, ka pie filmas tapšanas tika strādāts vairāk nekā divus gadus, jo, lai nofilmētu vienu sekundi, animatoriem viena lelle jāpakustina 25 reizes. Kopumā ir izveidotas aptuveni 150 jaunas lelles un katrai lellei ir sava loma un savas kustības.

"Tas viss ir ļoti sarežģīts, laikietilpīgs, bet ļoti, ļoti interesants process. Studijā ir izveidotas gandrīz 200 leļļu animācijas filmas, bet visus iepriekšējos gadus vienas filmas garums bija vidēji desmit līdz divdesmit minūtes, tāpēc priecājamies par šīs filmas tapšanu, par ko īpašs paldies jāsaka visai radošajai komandai,"pauž Cimmermanis.

Animācijas filma "Lielais Indriķis" veidota filmu studijā "Animācijas brigāde" un tās kopējais garums ir 75 minūtes. Filmas producents un mākslinieks ir Māris Putniņš, režisors - Cimmermanis, operators un montāžists - Ēvalds Lācis, skaņu operators - Anrijs Krenbergs, datorgrafikas un vizuālo efektu mākslinieks - Andris Gailītis, video inženieris - Andris Zemītis, animatori - Dace Rīdūze, Māris Brinkmanis, Inese Pavēne, Zane Neimane.

Filmas ieskaņošanā piedalījās tādi aktieri, kā, piemēram, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Gundars Āboliņš, Zane Daudziņa, Dita Lūriņa-Egliena, Egons Dombrovskis, Gints Grāvelis, Jānis Āmanis, savukārt par fona balsīm rūpējās Latvijas Kultūras akadēmijas studenti. Filma tapusi ar Nacionālā kino centra un AS "Latvijas finieris" finansiālu atbalstu.

Filmu studija "Animācijas brigāde" ir visilgāk pastāvošā animācijas studija un vienīgā leļļu animācijas studija Latvijā. Studijā ir izveidotas simtiem lelles, kuras ar rokām darinājuši talantīgi meistari ar daudzu gadu pieredzi leļļu kinofilmu attīstīšanā. Liela daļa no tām ir saglabājušās un izvietotas leļļu izstādē studijas telpās Rīgas kinostudijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi

Šodien Rīgā sāksies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Kultūra Palestīniešu atbalstītāji piespiež Britu muzeju agrāk beigt darbu

Palestīniešu atbalstītāju demonstrācijas dēļ Britu muzejs svētdien bijis spiests slēgt savas durvis pirms paredzētā laika.

Kultūra Latvijas rokenrola varonis Novikovs atkal ir uz skatuves (+VIDEO)

"Redzēsim, kādas būs atskaņas par manām jaunajām dziesmām, taču esmu sajutis pieprasījumu".

Lasiet arī

Kriminālziņas VDD pērn veicis pārrunas ar iedzīvotājiem, kuri draudējuši Latvijas amatpersonām

Valsts drošības dienests (VDD) aizvadītajā gadā veicis pārrunas ar iedzīvotājiem, kuri draudējuši aizsargājamām Latvijas amatpersonām, liecina dienesta darbības pārskats.

Pasaule Krievija atkal veikusi Ukrainai plašu gaisa triecienu

Krievija naktī uz piektdienu atkal veikusi Ukrainai plašu gaisa triecienu un Ukrainas spēkiem izdevies notriekt 84 no 99 droniem un raķetēm, paziņoja Ukrainas gaisa spēku pavēlniecība.

Ekonomika Nākotnes zaļajām ostām: ūdeņradi izmanto Baltijas jūras infrastruktūrā (+VIDEO)

Kuģi piesārņo vidi ne tikai tad, kad tie pārvadā preces vai pasažierus, bet arī stāvot ostās, jo uz kuģa uzstādītajām elektriskajām un citām sistēmām ir jādarbojas nepārtraukti.

Kriminālziņas Policija Lieldienu brīvdienās pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību

Valsts policija Lieldienu brīvdienās, no piektdienas līdz pirmdienai, 1.aprīlim, pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību un arī drošību uz autoceļiem, aģentūra LETA uzzināja policijā.