• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā šogad reģistrēts mazāk lietotu automašīnu. Kuras markas ir populārākās?

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:53, 25.11.2022


Latvijā šogad deviņos mēnešos reģistrētas 37 046 lietotas vieglās automašīnas, kas ir par 8,3% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.



Tostarp 2022.gada septembrī reģistrētas 4070 lietotas vieglās automašīnas, kas ir par 26,2% mazāk nekā pērn septembrī.

Starp lietotajām automašīnām populārākās deviņos mēnešos bija BMW markas vieglās automašīnas - reģistrēti 5969 šādi spēkrati, kas ir 16,1% no visām reģistrētajām lietotajām vieglajām automašīnām. Lietoto BMW automašīnu skaits deviņos mēnešos samazinājies par 11,6%.

Seko "Volkswagen" - reģistrēti 5272 šādi spēkrati (14,2% tirgus daļa), kas ir samazinājums par 14,5%, "Volvo" - 5034 automašīnas (13,6% tirgus daļa), kas ir samazinājums par 12,1% un "Audi" - reģistrētas 4163 šādas lietotas vieglās automašīnas, kas ir 11,2% no visām reģistrētajām lietotajām vieglajām automašīnām un par 15,7% mazāk nekā gadu iepriekš.

Populārāko lietoto automašīnu marku piecinieku noslēdz "Opel" ar 2297 šīs markas automašīnām (6,2% tirgus daļa). Šogad deviņos mēnešos reģistrēts par 8,9% mazāk lietotu "Opel" automašīnu nekā pērn attiecīgajā periodā.

Populārākais lietotās vieglās pasažieru automašīnas modelis deviņos mēnešos bija "BMW 3-Series" - reģistrētas 2134 šādas automašīnas, seko "Audi A4" ar 1424 spēkratiem, "BMW 5-Series" ar 1348, "Audi A6" ar 1142 un "Volkswagen Golf" ar 1110 automašīnām.

Auto asociācija apvieno mehānisko transportlīdzekļu ražotājus, mehānisko transportlīdzekļu komponenšu un rezerves daļu ražotājus, importētājus, pilnvarotos auto tirgotājus, autorizētos mehānisko transportlīdzekļu remonta un tehniskās apkopes pakalpojuma sniedzējus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Ekonomika Latvijas izgudrotāji piedāvājuši vairākus daudzsološus enerģijas risinājumus

Atbalstu saņēma 30 prototipu autori katrs līdz 15 tūkstošiem eiro.

Ekonomika Noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviesīs brauciena priekšapmaksas iespējas.

Ekonomika Kazāks: Latvijai un visam reģionam kopumā būtu jāiet prom no Krievijas tirgus

Latvijai un visam reģionam kopumā būtu jāiet prom no Krievijas tirgus, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Lasiet arī

Kriminālziņas Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu

Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu, taču uzsver, ka likumā šādā gadījumā jābūt ļoti skaidri atrunātam, tieši kādas darbības nav pieļaujamas, pauda ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sports Bertāns gūst piecus punktus «Hornets» uzvarā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien guva piecus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda izcīnīja uzvaru.