• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rietumu Banka un European Lingerie Group ir noslēguši apjomīgu darījumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:18, 05.07.2021


Rietumu Banka un starptautiskā kompāniju grupa European Lingerie Group (ELG) ir sagatavojuši un noslēguši darījumu par grupas biznesa finansēšanu. Rietumu Bankas kopēja piešķirtā finansējuma apjoms ir 27 miljoni eiro.



European Lingerie Group ir pilnībā vertikāli integrēta uzņēmumu grupa, kas darbojas apakšveļas ražošanas un pārdošanu jomā. Grupas ražošanas uzņēmumi strādā Baltijā, Ungārijā un Vācijā, bet tās produkcija ir pārstāvēta mazumtirdzniecībā 46 pasaules valstīs, ka arī online platformās.

ELG nodarbojās tajā skaitā ar audumu ražošanu apakšveļai zem Lauma Fabrics zīmola, kuri tiek piegādāti vadošajām rūpnīcām gan Eiropā, gan citos pasaules reģionos. Tāpat ELG grupa nodarbojas ar augstākās kvalitātes apakšveļas dizaina izstrādi, ražošanu un pārdošanu, kas ietver tādus zīmolus kā Felina, Conturelle un Senselle, kā arī ir lielākās Francijas augstas kvalitātes apakšveļas un peldkostīmu tirdzniecības tiešsaistes platformas Dessus-Dessous īpašniece. ELG ražo arī zīmola Lauma Medical medicīnas tekstilu.

Darījuma rezultāta Rietumu Banka piešķīra European Lingerie Group nepieciešamos resursus grupas finansiālā stāvokļa stabilizēšanai Covid-19 pandēmijas periodā, kā arī kļuva par 30% grupas kapitāla īpašnieci.

Rietumu Bankas Kredītu pārvaldes vadītājs Artūrs Jukšs stāsta: “Mūsu valsts finanšu tirgum tas nav standarta darījums – un ne tik daudz apjoma dēļ, cik pēc būtības. Banka ne tikai nodrošināja savam klientam kredītu, kas ir īpaši nepieciešams pandēmijas un vispārēja lokdauna situācijā, bet arī kļuva par tā partneri, kas ir tieši ieinteresēts uzņēmuma panākumos un progresā. Īpaši ir jāatzīmē arī īpašu šī starptautiskā mēroga darījuma sarežģītību. Pie tā strukturēšanas un noslēgšanas strādāja vadošie Baltijas valstu, Vācijas, Zviedrijas un Ungārijas juridiskie biroji un konsultanti. Protams, mūsu bankai tas nebūt nav pirmais starptautisks darījums, bet, pēc manas pieredzes – viens no vissarežģītākajiem un interesantajiem.”

Savukārt European Lingerie Group lielākais akcionārs un valdes loceklis Indreks Rahumaa uzsver: “Mēs vēlējāmies piesaistīt tieši partneri, kurš, tāpat kā mēs, būtu ieinteresēts biznesa panākumos un izaugsmē, jaunu tirgu apgūšanā, ambiciozu mērķu nostādīšanā un realizēšanā, perspektīvu plānu un radošu biznesa ideju īstenošanā. Rietumu Bankā mēs atradām domubiedrus, kuri pilnībā novērtēja mūsu potenciālu un sniedza nepieciešamo finansējumu gan kredīta veidā, gan kļūstot par grupas līdzīpašnieku. Esmu pārliecināts, ka šis darījums ļaus mums pārdzīvot grūtos laikus un tuvākajā nākotnē koncentrēties uz turpmāku biznesa attīstību."

ELG centrālais birojs ir Latvijā, bet ražotnes atrodas Latvijā, Vācijā, Ungārijā un citās valstīs. Latvijā grupai pieder Liepājas uzņēmums Lauma Fabrics, kas ir viens no desmit lielākajiem ražošanas uzņēmumiem pasaulē –, tā ražošanas jaudu platībās zem viena jumta ir lielākas par 100 tūkstošiem kvadrātmetriem. Kopumā ELG uzņēmumos dažādās valstīs ir nodarbināti vairāk par 1000 cilvēkiem. Galvenie grupas uzņēmējdarbības tirgi ir Baltijas valstis, Vācija, Francija, Krievija, Polija, Beniluksa valstis, Spānija, Itālija, Ukraina un citas pasaules valstis.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Ekonomika Ventspils brīvosta ir atbrīvota no piesārņojuma (+VIDEO)

Pārstrādei tika nogādāts 171 kubikmetrs šķidro bīstamo atkritumu.

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Lasiet arī

Ekonomika Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Ekonomika Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Ekonomika Latvijā astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu

Astoņos mēnešos Latvijā saražoti 34,013 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gada astoņiem mēnešiem, šogad astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ekonomika Zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts

Ražotāju organizācijām zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts 219 752 eiro apmērā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".